Kirvesmiessuvusta puurakentamisen yrittäjäksi

Aidosti palveleva rakentamisen kumppani Puurakentamisen rautainen ammattilainen Rakennushankkeesi luottopakki alusta loppuun

”Olen aina ollut kiinnostunut puusta materiaalina ja puurakentamisesta. Rakensin vuosia hirsitaloja sivutoimisesti, päätyöni ollessa puunjalostusteollisuuden puolella. Puu on kulkenut mukana koko työurani ajan muodossa tai toisessa.”

– Jukka Puurunen

TimberTuningin juuret punoutuvat pitkälle kotimaisiin metsiin, sillä rakkaus materiaalia kohtaan on kulkenut yrittäjä Jukka Puurusen suvussa monta sukupolvea. Jukka jatkoi suvun perinnettä puuseppänä, kouluttautuen myöhemmin insinööriksi puunjalostuksen ja rakentamisen alalla. Jo opiskeluaikana Jukka teki puurakentamiseen liittyvän valvonnan ja pääsuunnittelijan töitä – ensimmäisissä taloprojekteissa hän oli mukana parikymmentä vuotta sitten.

TimberTuning syntyi, kun kysyntää alkoi olla enemmän kuin Jukka pystyi päätyönsä ohessa toteuttamaan. Vahva maine puurakentamisen ammattilaisena oli kiirinyt kotimaan markkinoille, ja puhelin oli alkanut piristä niin yksityisten rakennuttajien kuin valmistalopakettien myyjienkin numeroista.

Yhtiökumppaniksi löytyi kehittäjä puuteollisuuden parista

Jukka tapasi yli vuosikymmen sitten teollisuuden päätyössään Arto Yletyisen, ja miehet työskentelivät tiiviisti yhdessä eri projekteissa. Arto on puutekniikan insinööri, jolla on vahva ja monipuolinen tuotekehityksen osaaminen. Koko työuransa puualalla tehnyt mies on tekijäluonne, joka ei pelkää ottaa vastuuta.

Yhteiset työvuodet toivat mukanaan kovan vastuun projekteja sekä palkittua kehitystyötä globaalilla tasolla. Vahva luottamus ja yhteensopivat työskentelytavat loivat mainion pohjan yhteiselle yritykselle. TimberTuningin vahvuudet ovatkin vankka ammatillinen osaaminen, käytännön tuoma monipuolinen ymmärrys ja kokemus alasta sekä toisiinsa sopivat persoonat toiminnan moottoreina.

Mistä nimi TimberTuning tulee?

Kehittäminen ja kehitysmieli ovat olleet aina Jukalle ja Artolle lähellä sydäntä. TimberTuning sai nimensä sanaleikistä, jossa yhdistyvät puu materiaalina ja englanninkielinen sana ”tuning” – suomalaisittain tuunaus. Innovatiivisten mieltensä ansiosta nämä miehet ovat tuunanneet asioita aina parempaan suuntaan työssä kuin työssä – mikäpä olisi ollut parempi nimi puurakentamisen uudelle yritykselle?

249

toteutettua hirsikohdetta

22

vuotta työkokemusta